Phân tích định tính và định lượng Flavonoid trong thân rễ Ngải đen (Kaempferia Parviflora Wall. ex. Baker ) bằng sắc ký lớp mỏng và phương pháp quang phổ / Đỗ Thị Hà, Vũ Thị Diệp, Nguyễn Thị Thu, Nguyễn Tiễn Dũng, Nguyễn Thị Thu, Trần Ngọc Lân

Flavonoids in the rhizomes of Kaempferia parviflora (Wall. ex. Baker) cultivated in Vietnam were determined: 5,7-dimethoxyflavone by thin-layer chromatography (TLC) and the total flavonoids by spectrophotometry, both with 5,7-dimethoxyflavone as reference. For qualitative TLC, the samples were prepa...

Mô tả chi tiết

Lưu vào:
Hiển thị chi tiết
Tác giả chính: Đỗ, Thị Hà, Vũ, Thị Diệp
Đồng tác giả: Vũ, Thị Diệp 
Định dạng: text
Ngôn ngữ:vie
Thông tin xuất bản: Vũ, Thị Diệp 
Chủ đề:
Truy cập trực tuyến:http://elib.ntt.edu.vn/Opac/DmdInfo.aspx?dmd_id=18631
Từ khóa: Thêm từ khóa bạn đọc
Không có từ khóa, Hãy là người đầu tiên gắn từ khóa cho biểu ghi này!
id ntt-http:--elib.ntt.edu.vn-Opac-DmdInfo.aspx?dmd_id=18631
record_format dspace
spelling ntt-http:--elib.ntt.edu.vn-Opac-DmdInfo.aspx?dmd_id=186312019-12-04Phân tích định tính và định lượng Flavonoid trong thân rễ Ngải đen (Kaempferia Parviflora Wall. ex. Baker ) bằng sắc ký lớp mỏng và phương pháp quang phổ / Đỗ Thị Hà, Vũ Thị Diệp, Nguyễn Thị Thu, Nguyễn Tiễn Dũng, Nguyễn Thị Thu, Trần Ngọc LânĐỗ, Thị HàVũ, Thị DiệpNghiên cứu kỹ thuậtFlavonoidNgải đen Sắc ký lớp mỏngFlavonoids in the rhizomes of Kaempferia parviflora (Wall. ex. Baker) cultivated in Vietnam were determined: 5,7-dimethoxyflavone by thin-layer chromatography (TLC) and the total flavonoids by spectrophotometry, both with 5,7-dimethoxyflavone as reference. For qualitative TLC, the samples were prepared as follows: to 1.0 g of the ground material, 10 ml methanol was added, kept ultrasonicated for 1 h, filtered to get the filtrate for test solution. TLC was performed as: TLC plate - Silica gel 60 GF254; Developing solvent - a mixture of toluen – chloroform – aceton – methanol – acid formic (5:4:0,1:0.2:0.2, v/v/v/v/v). The total flavonoids were extracted with 96 % ethanol and Quantitatively determined by UV-spectrophotometry (265 nm) with 5,7-dimethoxyflavone as reference. The method was validated in terms of linearity (r2 = 0.9965), repeatability (RSD = 1.73 %) and accuracy (98.60 % - 100.55 %). The total flavonoids content of the samples collected from three provinces of Vietnam (Nghe An, Thanh Hoa and Son La) were found to be 4.10 – 5.91 % calculated on the dried materials. Vũ, Thị Diệp Vũ, Thị Diệp texthttp://elib.ntt.edu.vn/Opac/DmdInfo.aspx?dmd_id=18631vie
institution Trường Đại học - Nguyễn Tất Thành
collection Kipos
language vie
topic Nghiên cứu kỹ thuật
Flavonoid
Ngải đen
Sắc ký lớp mỏng
spellingShingle Nghiên cứu kỹ thuật
Flavonoid
Ngải đen
Sắc ký lớp mỏng
Đỗ, Thị Hà
Vũ, Thị Diệp
Phân tích định tính và định lượng Flavonoid trong thân rễ Ngải đen (Kaempferia Parviflora Wall. ex. Baker ) bằng sắc ký lớp mỏng và phương pháp quang phổ / Đỗ Thị Hà, Vũ Thị Diệp, Nguyễn Thị Thu, Nguyễn Tiễn Dũng, Nguyễn Thị Thu, Trần Ngọc Lân
description Flavonoids in the rhizomes of Kaempferia parviflora (Wall. ex. Baker) cultivated in Vietnam were determined: 5,7-dimethoxyflavone by thin-layer chromatography (TLC) and the total flavonoids by spectrophotometry, both with 5,7-dimethoxyflavone as reference. For qualitative TLC, the samples were prepared as follows: to 1.0 g of the ground material, 10 ml methanol was added, kept ultrasonicated for 1 h, filtered to get the filtrate for test solution. TLC was performed as: TLC plate - Silica gel 60 GF254; Developing solvent - a mixture of toluen – chloroform – aceton – methanol – acid formic (5:4:0,1:0.2:0.2, v/v/v/v/v). The total flavonoids were extracted with 96 % ethanol and Quantitatively determined by UV-spectrophotometry (265 nm) with 5,7-dimethoxyflavone as reference. The method was validated in terms of linearity (r2 = 0.9965), repeatability (RSD = 1.73 %) and accuracy (98.60 % - 100.55 %). The total flavonoids content of the samples collected from three provinces of Vietnam (Nghe An, Thanh Hoa and Son La) were found to be 4.10 – 5.91 % calculated on the dried materials.
author2 Vũ, Thị Diệp 
author_facet Vũ, Thị Diệp 
Đỗ, Thị Hà
Vũ, Thị Diệp
format text
author Đỗ, Thị Hà
Vũ, Thị Diệp
author_sort Đỗ, Thị Hà
title Phân tích định tính và định lượng Flavonoid trong thân rễ Ngải đen (Kaempferia Parviflora Wall. ex. Baker ) bằng sắc ký lớp mỏng và phương pháp quang phổ / Đỗ Thị Hà, Vũ Thị Diệp, Nguyễn Thị Thu, Nguyễn Tiễn Dũng, Nguyễn Thị Thu, Trần Ngọc Lân
title_short Phân tích định tính và định lượng Flavonoid trong thân rễ Ngải đen (Kaempferia Parviflora Wall. ex. Baker ) bằng sắc ký lớp mỏng và phương pháp quang phổ / Đỗ Thị Hà, Vũ Thị Diệp, Nguyễn Thị Thu, Nguyễn Tiễn Dũng, Nguyễn Thị Thu, Trần Ngọc Lân
title_full Phân tích định tính và định lượng Flavonoid trong thân rễ Ngải đen (Kaempferia Parviflora Wall. ex. Baker ) bằng sắc ký lớp mỏng và phương pháp quang phổ / Đỗ Thị Hà, Vũ Thị Diệp, Nguyễn Thị Thu, Nguyễn Tiễn Dũng, Nguyễn Thị Thu, Trần Ngọc Lân
title_fullStr Phân tích định tính và định lượng Flavonoid trong thân rễ Ngải đen (Kaempferia Parviflora Wall. ex. Baker ) bằng sắc ký lớp mỏng và phương pháp quang phổ / Đỗ Thị Hà, Vũ Thị Diệp, Nguyễn Thị Thu, Nguyễn Tiễn Dũng, Nguyễn Thị Thu, Trần Ngọc Lân
title_full_unstemmed Phân tích định tính và định lượng Flavonoid trong thân rễ Ngải đen (Kaempferia Parviflora Wall. ex. Baker ) bằng sắc ký lớp mỏng và phương pháp quang phổ / Đỗ Thị Hà, Vũ Thị Diệp, Nguyễn Thị Thu, Nguyễn Tiễn Dũng, Nguyễn Thị Thu, Trần Ngọc Lân
title_sort phân tích định tính và định lượng flavonoid trong thân rễ ngải đen (kaempferia parviflora wall. ex. baker ) bằng sắc ký lớp mỏng và phương pháp quang phổ / đỗ thị hà, vũ thị diệp, nguyễn thị thu, nguyễn tiễn dũng, nguyễn thị thu, trần ngọc lân
publisher Vũ, Thị Diệp 
url http://elib.ntt.edu.vn/Opac/DmdInfo.aspx?dmd_id=18631
work_keys_str_mv AT đothiha phantichđinhtinhvađinhluongflavonoidtrongthanrengaiđenkaempferiaparviflorawallexbakerbangsackylopmongvaphuongphapquangphođothihavuthidiepnguyenthithunguyentiendungnguyenthithutranngoclan
AT vuthidiep phantichđinhtinhvađinhluongflavonoidtrongthanrengaiđenkaempferiaparviflorawallexbakerbangsackylopmongvaphuongphapquangphođothihavuthidiepnguyenthithunguyentiendungnguyenthithutranngoclan
_version_ 1748825024804945920